Receptet och licenspappret

Receptet och licenspappret kom hem i postlådan idag. Imorn har jag tänkt att jag ska lämna in det på det apotek jag valt och sen är det bara att vänta.

Läkaren ringde

och nu ska hon skicka hem recept och licensen som ska skickas till läkemedelsverket eller vart det nu var. Så ska dom godkänna det och sen kommer läkemedlet till apoteket! Man måste ha samma apotek under hela behandlingstiden. Så nu får vi inte flytta!
Mina leverprover såg som ni förstår alltså bra ut! :)

Förkyld och fuckad hy

Jag är förkyld. Väldigt förkyld. Som alltid när jag blir förkyld så får jag ett par finnar. Nu har jag en på kinden och två under käken. Alla kom inatt. Kul att vakna upp till.
Ingen i min närhet vet om att jag ska behandlas med roa än. Borde jag berätta det kanske? Ifall jag skulle bli riktigt deppig, så nån hjälper mej att hålla koll på mitt humör. Eller att jag inte kommer kunna vara ute i solen som andra i sommar. Eller jag hoppas att jag kommer kunna det. Det kanske räcker med bra solskydd och leva som vanligt? Men det kan kanske vara bra för någon anhörig att veta i alla fall.
Det känns riktigt bra att jag kommer få en behanling nu! Visst, jag har inte många finnar. Tre stycken just nu. Och sen ett par porer som är irriterade och rodnade, men dom känns inte och dom är pyttesmå. Men dom SYNS! Även om jag har tre finnar som kommer vara borta om ett par dagar så längtar jag till roakuren ska börja! Eller inte början kanske... Men jag längtar tills jag ser mej på kort och ler över att jag är nöjd.
Imorn ringer läkaren upp! Håll era tummar för mina levervärden!

Telefontid med läkaren

På tisdag ska jag prata med läkaren om eventuell roabehandling. Jag måste säga att min hy har blivit mycket mycket bättre under senaste veckan. Kanske är det bara menscykeln som är i "rätt" läge, kanske är det Tetralysalen som har börjat verka? Jag törs inte lägga upp en bild på hur jag ser ut idag. Jag är rädd att jag ser mycket värre ut än jag själv tror. Att jag blir "nerplockad på jorden" igen av fotot. Som när jag skulle lägga upp dom första bilderna här. Då var det mycket värre än jag själv trodde att det var =( Framifrån så ser det som sagt bra ut. Det är från sidorna som det ser förjävligt ut. Men jag har inga stora finnar som många andra på roakuren har. Jag har små prickar, många på kinderna mot öronen, men dom är små. Dom är lätta att sminka över. Med smink på och ett leende så ser jag ut som vem som helst tycker jag! Jag hoppas att andra ser mej som det också :)

Därför får ni ingen bild idag! Ni får glädjas över min lilla uppdatering istället! ;) Jag har faktiskt ett par läsare som är här och läser, även fast jag inte har något att skriva för tillfället. Det ska bli roligare att uppdatera sen när kuren har börjat. Och när jag får resultat. Jepp! Jag har redan bestämt mej. På mej SKA kuren ge resultat!

Ha en bra kväll allihopa! :)

Provtagning

Idag har jag lämnat prover för att se om jag klarar av en roa-kur. Leverprover minsann.. Behandlingen kan tydligen slita rejält på levern, så en frisk lever ska det vara vid starten! Tur jag är frisk då :) Förhoppningsvis är jag det när kuren är avslutad också!

Idag är jag väldigt mycket bättre i hyn! Även fast jag slutat äta tetralysal i väntan på roa.. Jag kunde fortsätta enl läkaren. Men det känns onödigt att stoppa massa antibiotika i kroppen när jag ändå ska göra en dunderbehandling om ett par veckor. Så tetralysalen skippar jag.

Fortfarande ingen annan som ska äta/äter roaccutan?


Bilder från 2010, 2011 och idag

Alla dessa ↑ bilder är från 2010

Det syns ju att jag hade problemhy. Men inte så illa som det är nu. Och kanske inte så illa så att jag skulle bli beviljad Roaccutan? Problem med stora porer däremot. Hur kan jag bli av med dom på bästa sätt? Funderar på att gå till en salong och få hyn riktigt rengjord ett par gånger efter att kuren med Roaccutan är färdig i höst. Ryggen är fri från akne, som tur är! Jag hade när jag var yngre, i högstadiet, men det försvann under gymnasiet och nu kan jag ha någon enstaka finne ibland. En i halvåret kanske... I högstadiet kunde jag inte ha linnen på somrarna utan att skämmas, men det kan jag minsann ha nu! :)


Bilderna här ↑ är tagna 2011

Titta... Inte ser väl det här ut att vara så falig akne? Problem? Javisst. Det hade jag. Men inte allt för illa ändå. Ser jag nu när jag tittar tillbaka. Vad var det engentligen som gick snett? Nu ser jag värre ut än jag någonsin gjort tror jag! Varför? Vad har hänt? Jag är ändå 25 år gammal! Och bilderna ovanför är inte ens ETT ÅR gamla! Ungefär nio månader sen. Att det kan vara så stor skillnad mot nu...? Jag förstår verkligen inte...


Dom här bilderna la jag upp tidigare idag. Med dagens hud. Såhär ser jag ut idag! Nio månader efter att bilderna ovanför togs... Hur är det möjligt? Det är dessa kinder som ska behandlas med Roaccutan! Jag trodde inte att det var så illa innan jag tittade ordentligt på bilderna idag. I mitt huvud ser jag fortfarande ut som på bilderna ovanför. Kass hud, men ändå okej. Dom nya bilderna är INTE okej! Jag vet att det finns dom som ser mycket sämre ut. Såklart... Det finns alltid någon som har det värre. Men det behöver inte betyda att jag inte kan må riktigt dåligt över mitt eget utseende...

Jag är en riktigt glad utåtriktad tjej som älskar att träffa nya människor och som oftast kommer riktigt bra överrens med dom jag möter. Jag önskar bara att min hy kunde vara lika glad och pigg som resten av mej!

Trådar om Roa

Jag har läst massor med trådar om roaccutan. Folk som behandlats och folk som är under behandling när trådarna varit aktiva. Tyvärr så har jag inte hittat någon tråd som varit aktiv just nu. Jag skulle gärna vilja ha någon att följa, någon som behandlas nu och som ligger lite före mej. Så att jag har något att jämföra med. Jag vet att resultatet är helt individuellt och att biverkningarna är likaså, men ändå skulle det kännas skönt att ha någon att diskutera med. Skönt att ha någon att fråga. Det kanske kommer längre fram? Eller så kanske den här bloggen kommer vara hjälp åt någon annan?

Det kommer väl inte bli allt för mycket uppdateringar nu innan behandlingen kör igång. Jag har inte så mycket att skriva just nu... Inte så mycket mer än klag på hur hyn ser ut och hur ledsen jag är. Och hur kul är det att läsa? =)

Bilder 11/4-12

Bilder tagna idag. Jag ser aldrig mej själv från sidan, utan bara framifrån. Så jag trodde inte att det var såhär illa faktiskt! Jag visste ju såklart att det inte var vackert. Men att det var såhär... Nej. Usch! Den vetskapen hade jag kunnat vara utan! Haha! I pannan, runt näsan, fram på kinderna och på hakan har jag inga finnar, så när jag ser mej i spegeln ser det långt ifrån ut att vara såhär illa. Men tyvärr så är det ju bara jag själv som ser mej konstant framifrån...

När dessa bilder är tagna så har jag ätit Tetralysal i lite mer än 1,5 månad. Jag vet att man kan få vänta på effekten i ett halvår, och att jag kanske borde ge det lite längre tid. Det var även vad jag trodde att hudläkaren skulle säga. Men när läkaren själv erbjöd att skriva ut Roaccutan så var jag inte sen att tacka ja! Jag vet att Tetralysal endast kan ha effekt när man äter det, då det är ett antibiotika, sen när man slutar med ordinationen kan besvären komma tillbaka. Många äter Tetralysal varje vinterhalvår, andra äter varannat. Just för att hålla aknen i schack. Alla blir inte hjälpta av Roaccutan heller, men jag tänker vara en av dom lyckligt lottade!


Höger kind


Vänster kind

Nu verkar det som att det ÄNTLIGEN ska hända något!

Idag, den 10 april 2012, har jag träffat en hudläkare.

Det var inte för min akne som jag sökte till mottagningen, utan jag passade på att fråga om det när jag ändå var där. Läkaren frågade om jag stod på några läkemedel och jag svarade Tetralysal, som jag ätit sen januari i år. Utan något riktigt resultat. Läkaren tog själv upp Roaccutan till min stora förvåning! Jag trodde faktiskt inte att jag var en kandidat för det. Jag trodde inte att jag hade sånna problem. Men tydligen! Jag ska lägga upp bilder imorgon på hur min hy ser ut, så ni kan följa mina framsteg. Exakt... Mina framsteg! Jag har redan bestämt mej för att det här ska fungera! Det är min tur nu!

I veckan ska jag lämna blodprover för att se om jag är en kandidat för Roaccutan. Och jag tvivlar starkt på att jag inte skulle passa, jag är helt frisk. Så snart mina vänner... SNART ska jag kanske också få fin hy!