Midsommarhanden

Var rädd för att folk skulle kommentera mina röda händer idag på midsommarfirandet. Men det gjorde ingen. Har bara berättat för sambon att jag äter roa. Dels så är min hy inget ämne jag gillar att prata om, och dels så vill jag inte få eventuella kommentarer om den farliga medicinen...

Men kolla på handen! Det syns inte sådär mycket om man inte har rätt vinkel och ljus. Kollar man uppifrån så ser man ingenting alls. En rodnad bara. Midsommaren har spenderats ute i solen.. För en gångs skull så var det riktigt fint sommarväder! Och då drar jag mej för att sitta i solen. Så typiskt :p Haha!


Två dagar efter solen

Såhär ser händerna ut två dagar efter att jag satt i solen. Armarna har klarat sej den här gången. Lite rodnader på underarmarna bara.. Utslagen känns inte så mycket. Men svider när jag tvättar händerna eller smörjer in mej, även om produkterna är parfymfria..


Mot torrheten i hud och på läppar

Hudsalvan är oslagbar! Finns att beställa på nätet. Den är inte dyr heller om man ska räkna in hur bra den fungerar. Den är riktigt fet och dryg. Den räcker i evigheter! :) Värt varenda krona!

Försvarets hudsalva. Använder dagligen. Konstant. Eller det går lite i perioder. Ibland måste jag smörja var tionde minut. Ibland kan det gå ett par timmar, precis som i det vanliga livet :)

Vaselin är min bästa sängkamrat! Kan inte sova utan det! Men det kan jag inte vanligtvis heller.. Så det gör mej inget att smörja varje kväll nu :)

Än så länge har jag inte behövt återfuktande nässpray eller ögondroppar. Det är säkert en fördel med att äta roaccutan på sommarhalvåret. Luften är inte lika torr som på vintern. Det är väl bra att det finns NÅGON fördel med att äta roa på sommaren :p


Dag 45

Gårdagen har spenderats i solen. När jag kom hem såg jag händerna och armarna igen.. Dom är torra och kliar. På första bilden ser ni min vänstra hand. Ni kan se hur flammigt det ser ut mot tumsidan. Och knottrig över handen. Sist blev det små sår. Speciellt när jag spritade händerna på jobbet. Får se hur det blir den här gången..

På andra bilden ser ni min högra underarm. Dessa röda fläckar. Så såg hela armen ut förra gången. Och det svider.. Det var inte meningen att jag skulle sitta i solen igår. Det var mulet när vi åkte hemifrån. Sen blev det värsta sommarvädret och jag hade ingen solkräm med mej.. Det ser ju inte sådär väldigt fräscht ut.. Speciellt inte när man arbetar i vården och ska vara ren.. Men men.. Vad gör man...?


Utslagen på armarna

Utslagen på armarna.. Dom är borta nu, men jag skrev om dom förut. Nu hittade jag en bild på det första utslaget. Sen kom det fler och fler. Speciellt på överarmarna. Torrfläckar.. Men med salva så försvann det! Glömmer jag smörja så kommer det tillbaka. Men försvinner när jag smörjer igen.


Dag 43: VAD FAN HAR HÄNT??

Alltså.. Herregud.. Det borde inte få komma sånt här NU! När det snart är midsommar med massa folk! Så här har jag inte sett ut på flera år..

Ska jag passa på att erkänna något i det här i lägget så är det väl att jag klämt.. Jepp.. Jag syndade och klämde dom jävlarna! Så nu ser jag värre ut än någonsin... Det hemska är att jag vet att jag kommer göra om det om/när tillfälle kommer. Usch!

Bilden är tagen för 2 minuter sen.. Så såhär skoj ser jag ut i skrivande stund.. Förjävligt med andra ord...


Mjäll

Luggen kliar och jag har fått mjäll. Lovely! Jag flagnar från örsnibben också... Och igår var jag röd i ansiktet. Har läst om många som ser rodnade ut hela tiden och att det ska vara så jobbigt.. Igår kom det för mej, och såklart var jag på jobbet då.. Såg ut som jag gick och skämdes hela tiden :p Men det går väl över det oxå.. :) Kroppen gör ont. Svanken och vänster höftled.. Men det går väl över det oxå :) Haha! Bara att stå ut! Nästa vecka är det prover igen! Sexveckorsprovtagningen.. Sen ska jag se till att jag får en träff med läkaren innan alla springer på semester! Men jag tycker att jag mår bra! Det här är lätt!


Läppar

Jädra läppar! Så jävla torr! Dom är hela, men torra. Ligger i soffan och orkar inte resa mej och hitta ett läppsyl heller..

Skönt med lätta problem ändå :p

Drack vin igår. Gott! Lite småbakis imorse. Levern verkar må bra iaf, inte svullen eller öm! Haha! Även om det nu är ett sent tecken på sabbad lever så är det ju skönt att inte vakna med de symtomen! :p


Biverkningar

Status dag 35:

Hur ser det ut nu? Jo, aknen är borta. Jag har inga nya utslag alls, varken i ansiktet, på armarna eller händerna. Märken är kvar efter finnar som dykt upp under resans gång. Tyvärr måste jag väl erkänna att det till stor del är mitt fel. Jag river på märkena. Jag är så torr där så huden flagnar lite. Och flagorna drar jag bort. Så det får inte läka ifred. Mycket dumt av mej! Håret blir aldrig fett längre! Det är skönt! Jag kan fortfarande bli lite fet i pannan dock.. Vet inte om det är för att jag har lugg? Med lugg så blir ju huden att känns sej instängd. Kanske, kanske inte..

Läpparna är snustorra! Köpte nytt läppsyl igår (försvarets hudsalva) och det slarvade sonen bort direkt. Det är det enda läppsylet som hjälper. Det och vaselin. Som tur är så har jag fler ;) Jag har gjort misstaget någon gång att åka bort utan läppsyl. Det har slutat med att jag behövt sitta med läpparna pressade mot tungan på hemvägen för att det varit så torrt. Än så länge har dom inte spruckit iaf, som jag läst att många andra varit med om.

Ryggen gör ont! Jobbade i helgen. Stod upp och skrev in en patient, när jag skulle flytta mitt ena ben så satt det fast! Nåt hade låst sej i svanken och det gjorde så jävla ont! Fick komma igång sakta sakta... Går som en gammal gumma ibland :p Men jag överlever :) Det gör inte konstant ont. När jag varit stil ett tag. Eller när jag tränat. Så träningen har jag i princip lagt ner. Ska testa lite yoga sen och se hur det går. Vill inte töja ut nå leder eller ligament så jag ska få problem i framtiden. Jag ska ta det lugnt!

Nästa vecka ska jag ta prover. Leverprover. Jag skulle få en kallelse till ny läkartid, men det har jag inte fått än. Har jag kallelsen med mej till provtagningen så slipper jag betala. Så jag väntar med att boka tid tills kallelsen kommit.

Jag tänkte dricka vin ikväll! Man ska ta det lugnt med alkoholen under behandlingen. Men jag dricker aldrig. Någon gång per halvår kanske. Och jag ska inte supa! Jag ska sällskapsdricka på en väns balkong i solnedgången. Klart jag vill ha lite vin då! Jag har druckit en gång sen jag tog min examen från högskolan! Och det är två år sen ;) Efter det har tiden bestått av graviditet, amning och mammaliv. Så lite vin hoppas jag att min roa-utsatta lever unnar mej :)


Rätt som det var

Rätt som det var så var utslagen på armarna försvunna. Så då fick ni ingen bild på det heller :p

Jag är inte så bra på detta med löften ;)

Kul att det är så pass många som är här och läser iaf :) Även fast jag är kass på det här! Haha!


Pormaskar

Läste en tråd någonstans där det stod att kroppen gör sej av med djupa pormaskar runt v3. Det var ju då jag såg att mina hade kommit runt näsan. Vissa hade låtit dom ligga kvar och ramlat bort av sej självt. Jag klämde dom såfort jag såg dom! Hahah! Fick inga irritationer av det iaf.

Pratade med hudläkare igår och hon frågade om jag ville sänka dosen. Nejtack.. Så irriterande är inte mina utslag! :p Nu har dom börjat försvinna på underarmarna och handen. Men dom på överarmarna har börjat klia. Fick Elocon utskrivet, det har jag hemma redan men bra att ha extra att plocka ut :p


Telefonkontakt hudmottagningen

Nu har jag iaf ringt hud och hört mej för om en fet salva att smörja med. Hon skulle höra med min läkare och återkomma sen. Hon trodde inte att dom skriver ut mjukgörande på recept men skulle kolla iaf. Har för mej att jag har läst att folk får det utskrivet mot den torra huden? Ska googla lite mer :)


Utslagen på armarna

Utslagen på armarna är inte nådiga nu inte.. Tog inga kort heller eftersom jag jobbat. Men imorn då.. Antar att dom inte försvunnit tills dess, tyvärr.


Dag 27

Förresten har jag fortfarande inte tvättat håret! :) Men ska göra det idag. Börjar nog närma sej en vecka sen sist. Och det är inte skitigt alls. På riktigt! Och jag är riktigt känslig för sånt... Skönt :)


Dag 27: Allra värsta biverkningen

Igår tror jag att den värsta biverkningen överhuvudtaget kom! OM det nu är en biverkan.. En mellanblödning! Under mina 25 år har jag aldrig någonsin haft en mellanblödning och min cykel har alltid varit exakt. Men nu! En blödning! Eller så har mensen kommit en vecka för tidigt? Näe... Men fn vad drygt. Torr hud, javisst.. Men en mellanblödning! Usch! Ska sommaren bestå av sånnahär kommer jag bli galen!

Läste att roaccutan kan påverka menscykeln. Jag blev att fundera på om medicinen påverkar mina ägg också? Det borde det väl inte göra? Inte så att det sitter i ett år efter att jag slutat med medicinen iaf? Blev lite orolig när den tanken kom. För jag ska ha fler barn! Två månader vet jag att man ska vänta med graviditet efter avslutad kur. Och om vi då väntar ett år som planerat borde det väl vara okej? Men jag kommer vara nervös..

Kan det kanske vara ett missfall jag får nu? Eller spottings? Vi får se hur mycket det kommer..

Imorn ska jag ringa hud och be om en bra salva till mina armar så utslagen försvinner.


Helt ok dag 25

Status dag 25:
Huden på överarmarna har sina utslag.. Inte sår eller något som kliar. Men torra fläckar! Som påminner om sår i utseendet. Kan ta en bild imorn så ni får se.

Hyn har inte blivit bättre. Har inte fått någon ny finne på ett tag. Men dom jag fått tidigare är kvar. inte inflammerade, men röda. Resten av huden har fått en fin jämn ton. Inte alls flammig.

Jag har inte tvättat håret på 4 dagar, bara tvättat kroppen. Håret är inte ens nästan flottigt! :) Så himla skönt! Det väger då upp att läpparna är torra och att huden på armarna får utslag :)

Första dagen med 40 mg idag!