Socker

Ja socker! När jag tvättar ansiktet så brukar jag ta lite strösocker och blanda i ansiktsoljan. Oljan jag pumpat ut alltså, inte hälla i flaskan... Det är en riktigt bra peeling! Små små korn som peelar huden försiktigt. Billigt och bra :)

 

Jag testade förra veckan (vecka 11) och det gick bra! Jag var lite röd i hyn dagen efter. Men inte alls öm som jag trodde att jag skulle bli. Jag var försiktig och gjorde cirkulerande rörelser med fingertopparna över ansiktet. Allt fjällande försvann och jag blev alles sammetslen :)

 

Det har jag använt i ett år ungefär och jag tycker att det fungerar precis lika bra som dyrare krämer med peelingkorn som finns att köpa. Men eftersom jag är ekonomisk (inte snål, utan ekonomisk ;)) så kör jag på socker!


Vecka 12 - Oförändrat

Ja.. Jag mår precis som förra veckan. Och veckan innan dess med. Alltså jättebra och precis som vanligt! Jag har suttit i solen och stekt, jag är brun, inte det minsta röd eller sårig. Precis som vanligt. Jag får lite ont i ryggen när jag suttit för länge. Men när jag ändrar ställning så går det över. Jag hade ett litet munsår förra veckan. Men det är läkt och borta nu.

 

Jag har ingen aktiv finne, men röda märken på kinderna. Tror det är 3 st på varje kind. Då ska jag ändå ha min mens nu, och är utan finnar! Så jag har verkligen hopp om det här! Nu har jag iofs ätit piller ett par dagar för att skjuta upp mensen. Vi ska till Italien! :) Men tror ändå inte att någon finne skulle dykt upp. Dom brukar komma en vecka innan mensen ungefär. Och jag har ju som sagt ingen alls nu :) Tror huden mår bra av lite sol även fast man äter roa ;)

 

Om ungefär en vecka ska jag träffa min läkare oxå. Första gången sen jag började med kuren. Ser fram emot det! Jag håller tummarna för att jag får äta roa i ca ett halvår. Alltså tre månader till, minst. Jag vill inte sluta för tidigt!! Hoppas ni mår lika bra som jag gör! :)


Vecka 11

Mår precis som förra veckan. Helt okej. Jag fjällar lite i ansiktet och har bestämt mej för att peela huden ikväll. Det är ingenting som rekommenderas under behandlingen men jag tänkte göra ett försök. Jag måste ju inte gnugga igenom huden utan kan bara ta lite försiktigt så det yttre fjällandet försvinner :)
 
En finne på höger kind...

Vecka 10

 

Vecka 10 - Något nytt POSITIVT

Ingen större skillnad mot förra veckan. Förutom att det lilla barnet rev mej på mina torra läppar så överlägen nu är spräckt.. Gör SÅ ont.. Ryggen känns rätt okej. Jag kan inte vara still i samma ställning speciellt länge innan jag får ont. Men jag har aldrig vaknat och känt av kroppen. Det är väl positivt :)

 

Sen har jag fått utslag på händerna igen.. Trots att jag inte suttit i solen.. Jag som trodde att utslagen hade med solen att göra, men det finns alltså andra faktorer som också påverkar. Vad som satte igång den här reaktionen vet jag inte. Enda gången som dom utslagen verkligen stör mej är på jobbet när jag spritar händerna. Då svider det minsann! Men det funkar. Nu har jag lärt mej att utslagen sitter i ungefär tre dagar och sen är dom borta. Tre dagar lite då och då kan jag stå ut :) På bild 2 är min handled. En torrfläck. Jag smörjer med Elocon.

 

Något POSITIVT (förutom att håret aldrig blir fett) är att min rygg och mina axlar är som den perfektaste babyhuden! Jag har inte haft problem med finnar på ryggen på ca 8 år. Jag trodde att min rygg var helt bra! Men nu när jag känner på huden så känns den knappt! Inte den minsta lilla knottra. Verkligen som en babyhud! Jag hoppas att ansiktet snart tar efter och blir likadant :)

 

Undrar om radbrytningen fungerar den här gången då? :p

 


Bild vecka 9

Lite rodnad. Röda märken efter finnar. Inte en enda aktiv inflammation just nu. Yeey! Får se hur det blir vid nästa mens. Säkert helt urspårat igen! Men då har jag tid hos läkaren, så det behöver inte vara helt dåligt att hyn är kass då :) Hon har bara sett mej när jag varit "okej" i hyn.


Vecka 9?

Tror jag har kommit till vecka 9 nu? I vilket fall så känns det helt okej nu. Läpparna är torra. Men inte ohanterliga. Hyn är för torr för att sminka. Det blir bara fnasigt. Men det spelar ingen roll. Håret behöver aldrig tvättas! Det har inte blivit flottigt en enda gång under behandlingen! Jag har tvättat det ändå såklart ;) Men långt ifrån varannan dag! :) En gång i veckan kanske?

 

Just nu. Ingen finne! Märken kvar efter månadens uppblossning. Och dessutom kan jag inte låta bli att riva och gnugga bort det torra.. Inte så bra antar jag.. Det läker dåligt. Så därför är jag röd på vissa ställen, trots att jag inte har någon finne där.

 

Jag fick aldrig några blåsor från solen den här gången heller! Så nu har jag brunbrända armar och ben! Underbart! Trodde jag skulle gå miste om det i sommar.. Så behandlingen funkar bra! Har sett att vissa av er har värre biverkningar än mej, men att aknen har gett med sej. Därav min fundering över om jag äter den rätta dosen. Jag känner ju knappt av mina biverkningar.. :/ Biverkningar som alla skulle få. Aja, vi får se. Huvudsaken är att slutresultatet blir som jag önskar! Efter att det här är klart ska jag göra ansiktsbehandlingar. För att jämna ut huden och porerna. Har inga akneärr. Men stora porer. Kostar massa pengar! Men det kanske är värt det i slutändan :)

 

Jag dreglar inte på bilden! Det är vaselin ;)

 


Appen...

Uppdaterar alltid från appen. Och sen nya uppdateringen kom så vägrar den att fungera... Därav inga nya inlägg! Men har tagit mej till en dator nu och kan väl skriva ett par rader iaf :)
 
Behandlingen flyter på. Ländryggen kan göra riktigt ont ibland! Speciellt om jag stått länge. Då gör det ont när jag ska få igång kroppen igen. Det är inte omöjligt. Men det känns minsann! Då ser jag ut som en gammal tant när jag går dom första stegen. Det går över snabbt iaf som tur är. När jag suttit länge får jag även ont i svanskotan. Det känns bara när jag sätter mej ner. Och det sitter i mycket längre än värken i ländryggen. Men det går väl över så småningom det med. Jag har lyckats bli solbränd :) UTAN att bränna mej. Utan att få fler utslag! Det är riktigt skönt! 
 
Förra veckan var jag in och tog prover. Kontrollprover för levern. Dom har inte hört av sej, så jag antar att det ser bra ut. Trots att jag arbetar i vården får jag inte söka på mej själv och se hur allt ser ut. Jag måste gå samma väg som alla andra och ringa vårdcentralen eller ansöka om att få ut min journal. Men som sagt. Hade något varit fel så hade dom väl hört av sej. Just eftersom det är så viktiga prover. Iofs är min läkare på semester. Men lab borde skickade till någon annan om det var galet. 
 
Om ungefär en månad ska jag träffa min läkare igen. Jag undrar om jag står på rätt dos? Jag väger 57 kg och äter 50 mg/dag. Tyckte att jag läste någonstans att man ska äta 10 mg/kilo kroppsvikt. Borde jag inte kunna äta 60 mg/dag då? Anledningen till att jag undrar är att jag ätit roa i ungefär 2 månader nu och jag har knappt några biverkningar. Jag har lite torra läppar, lite torr i hyn, ont i ryggen ibland och kan bränna mej i solen. Men jag är inte sådär fruktansvärt torr som många beskriver... Och det var tydligen något som alla skulle råka ut för? Det är bara läpparna som är torra. Men jag klarar mej ändå med att smörja läpparna någon gång per dag bara. Jag skulle även få torra ögon. Det har jag inte märkt av alls. Inte heller torra slemhinnor i näsan. På hyn har jag inte märkt någon som helst skillnad! Ett tag tyckte jag att aknen var borta. Eller iaf påväg bort. Men det måste ha varit så att jag låg bra i min menscykel. För jag tycker att jag är precis som vanligt. Om inte lite lite värre? Nu kan jag ha 5 finnar samtidigt. Innan hade jag 1-2 i månaden. Vissa får ju en uppblossning. Och det kanske är min uppblossning? Aja, vi får se vad läkaren säger. Just nu ser jag inga som helst problem med att fortsätta äta medicinen ett par månader till. Det är nämligen inte det minsta jobbigt! Att flagna lite i ansiktet är drygt, det är svårt att sminka. Nu när det är sommar undviker jag att sminka iofs, jag vill ha lite färg i fejset :)

Ni andra som äter/har ätit roa, hur hade ni dosen anpassad efter er kroppsvikt?