Appen...

Uppdaterar alltid från appen. Och sen nya uppdateringen kom så vägrar den att fungera... Därav inga nya inlägg! Men har tagit mej till en dator nu och kan väl skriva ett par rader iaf :)
 
Behandlingen flyter på. Ländryggen kan göra riktigt ont ibland! Speciellt om jag stått länge. Då gör det ont när jag ska få igång kroppen igen. Det är inte omöjligt. Men det känns minsann! Då ser jag ut som en gammal tant när jag går dom första stegen. Det går över snabbt iaf som tur är. När jag suttit länge får jag även ont i svanskotan. Det känns bara när jag sätter mej ner. Och det sitter i mycket längre än värken i ländryggen. Men det går väl över så småningom det med. Jag har lyckats bli solbränd :) UTAN att bränna mej. Utan att få fler utslag! Det är riktigt skönt! 
 
Förra veckan var jag in och tog prover. Kontrollprover för levern. Dom har inte hört av sej, så jag antar att det ser bra ut. Trots att jag arbetar i vården får jag inte söka på mej själv och se hur allt ser ut. Jag måste gå samma väg som alla andra och ringa vårdcentralen eller ansöka om att få ut min journal. Men som sagt. Hade något varit fel så hade dom väl hört av sej. Just eftersom det är så viktiga prover. Iofs är min läkare på semester. Men lab borde skickade till någon annan om det var galet. 
 
Om ungefär en månad ska jag träffa min läkare igen. Jag undrar om jag står på rätt dos? Jag väger 57 kg och äter 50 mg/dag. Tyckte att jag läste någonstans att man ska äta 10 mg/kilo kroppsvikt. Borde jag inte kunna äta 60 mg/dag då? Anledningen till att jag undrar är att jag ätit roa i ungefär 2 månader nu och jag har knappt några biverkningar. Jag har lite torra läppar, lite torr i hyn, ont i ryggen ibland och kan bränna mej i solen. Men jag är inte sådär fruktansvärt torr som många beskriver... Och det var tydligen något som alla skulle råka ut för? Det är bara läpparna som är torra. Men jag klarar mej ändå med att smörja läpparna någon gång per dag bara. Jag skulle även få torra ögon. Det har jag inte märkt av alls. Inte heller torra slemhinnor i näsan. På hyn har jag inte märkt någon som helst skillnad! Ett tag tyckte jag att aknen var borta. Eller iaf påväg bort. Men det måste ha varit så att jag låg bra i min menscykel. För jag tycker att jag är precis som vanligt. Om inte lite lite värre? Nu kan jag ha 5 finnar samtidigt. Innan hade jag 1-2 i månaden. Vissa får ju en uppblossning. Och det kanske är min uppblossning? Aja, vi får se vad läkaren säger. Just nu ser jag inga som helst problem med att fortsätta äta medicinen ett par månader till. Det är nämligen inte det minsta jobbigt! Att flagna lite i ansiktet är drygt, det är svårt att sminka. Nu när det är sommar undviker jag att sminka iofs, jag vill ha lite färg i fejset :)

Ni andra som äter/har ätit roa, hur hade ni dosen anpassad efter er kroppsvikt?

Kommentarer
Kommentera inlägget här!Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback