Isotretinoin Orifarm 20mg


Dåså... Då ska vi se. Dom skulle ju alltså sluta med Roaccutan och börja med Isotretinoin istället. Vilket jag nu hämtat ut. Roaccutan var slut på apoteket och jag fick då det här istället. När man börjar med Isotretinion (iso) så är det bästa att man börjar med kapslar med styrkan 10mg. Det är för att man ska kunna justera dosen enkelt om man är känslig för biverkningarna. Tål man inte 60mg så är det då lätt att gå ner till 50mg, om man lättare klarar av det. Så jag har ätit 10mg hela tiden, både förra kuren och så nu, den här kuren. Min läkare frågade förra veckan om jag ville ha 20mg istället. Och det kändes okej, eftersom jag aldrig behövt justera doserna utan klarat av 60mg utan problem. Jag behöver då äta 3 kapslar om dagen istället för 6. Ett paket räcker alltså mycket längre på det viset. Man behöver även börja med 10mg och trappa upp medicineringen långsamt eftersom det har visat ge förre biverkningar och lindrigare (om ens någon alls) uppblossning. Så det rekommenderar jag starkt! Vissa läkare sätter patienterna direkt på hög dos, och så blir det världens uppblossning någon månad in i behandlingen. Så var påläst när du träffar din läkare första gången...

I alla fall... Dom nya kapslarna då. Det är fortfarande kapslar. Mjuka kapslar, 100 st i en kartong. Nu kan jag inte jämföra kapslarna som är 10mg med Roa. Dom kanske är lika stora? Jag vet att Roas kapslar som är 20mg är mycket större än 10mg nämligen. Men här är skillnaden mellan Roa 10mg och Iso 20mg.
 
 

Roaccutan är märkt med Roa och sen styrkan under, Iso är inte märkt med något alls, bara en kapsel som påminner om Roa i både färg och form.
 
Jag fick som sagt 100 kapslar utskrivet, på två uttag. Jag tog ut det ena så får vi se om jag behöver den andra kartongen. Just nu har jag ingen finne. Jag är helt utläkt. Jag är torr, och det är svårt att låta bli att riva på torra märken, som dom gamla finnarna som läker. Jag är rädd att jag får ärr om jag river... Jag försöker att låta bli. Efter förra kuren var slut hade jag inte ett enda ärr i ansiktet från min akne, och jag vill gärna att det är likadant efter den här kuren.
 
Nästa vecka skulle jag ha tagit dom sista kapslarna av Roa. Men nu blev ju kuren förlängd. Max året ut. Och just nu är jag helt utläkt som sagt... Och min läkare ville att jag skulle vara fri från utbrott i 2-3 veckor, alltså räknar jag själv med fri i 3 veckor, minst. Så jag håller tummar och tår att jag sitter här om 3 veckor, fortfarande utan en enda finne, att dom få märken som finns kvar just nu är utläkta då, att jag kan börja fundera på att skita i behandlingen. Att jag känner mej färdig. Jag tror att jag slutade för tidigt förra gången, jag hade ju som sagt en finne på kinden när jag slutade. Den försvann ju och så kom det inga fler. Men ändå, jag hade en... Den här gången, sålänge min kropp klarar av det, så tänker jag äta Iso tills det försvinner! Och sen ytterligare nästan en månad.
 
För den här gången ska det INTE komma tillbaka!

Kommentarer
Kommentera inlägget här!Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback