Kur 2 - Vecka 13

Vecka 13 blev det i tisdags. Och nu, efter 3 månaders roaccutan är jag utan finnar! Jag är lite rodnad i ansiktet och har röda märken kvar efter finnar som varit. Men inte en enda aktiv inflammation! Och det är SÅ skönt! Värken i kroppen som jag hade under förra kuren har inte funnits den här gången, läpparna som var så torra för ett par veckor sen har blivit mot det normalare igen. Absolut inte så mjuka som dom är utan roa, nej absolut inte. Men dom är helt okej för att vara mitt uppe i en roakur! Vissa spricker läpparna på och blöder och krånglar, men det har jag inte märkt av någon av gångerna. Och nu har kroppen vant sig så mycket så jag tror inte att det kommer komma under den resterande kuren heller.
 
Sen vet jag inte om det är bra eller dåligt? Vissa har ju sånna extrema problem under kuren men blir helt problemfria efteråt. Och jag har haft det superenkelt och fick tillbaka min akne alles för snabbt, efter bara ett halvår. Om det har något samband eller om det bara var otur? Det skulle vara rätt intressant att forska i det faktiskt. Jag som sa under högskolan att jag ALDRIG skulle kunna tänka mej att forska! Aldrig någonsin, när vi höll på med det sista året. Men just något sånt här, som jag faktiskt vill veta mer om, och som det behöver komma fram lite mer kunskap inom, då skulle det faktiskt vara lite, men mycket lite, intressant ändå... ;)
 
Jag hämtade ut en kräm i veckan, Differin, som är som en roakräm som man fortsätter att ha på sina problemområden. Egentligen ska alla fortsätta med den krämen, enl min läkare, men jag fick ingen förra gången. Då fick jag en annan, en snällare kräm utskriven, om den hette Epiduo kanske? Jag minns inte, den tålde jag inte i alla fall. Vi planerade att skaffa barn efter förra kuren, och då får man inte ta Differin, om det kanske var därför jag inte fick den utskriven då kanske? Det blev inget barn då, utan vi planerar det till våren istället, så det blir ju lite samma situation igen. Men jag får väl börja med den efter avslutad graviditet isåfall bara. Det verkar enligt FASS som att man kunde använda den även fast man ammade. Vi får se. Det är ett senare problem.
 
Om jag ska äta roa lika länge som förra gången så är det ungefär 10 veckor kvar nu. Alltså någon gång i November? Alltså innan jul i alla fall. Och med tanke på att jag äter en starkare dos nu så borde jag sluta med kuren innan dom 10 veckorna har gått. För då har jag kommit upp i min maxdos. Det går bra att äta roa. Men jag börjar ändå se fram emot att sluta nu :)

Kommentarer
Kommentera inlägget här!Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback