Kur 2 - Vecka 3

Nu är vi inne på vecka 3. Jag har ökat till 30 mg/dag. Om 2 veckor är jag alltså inne på maxdosen. Jag märker ingen skillnad i hyn än.
 
Biverkningarna som jag börjat känna av är torra läppar, även att huden har blivit torrare. Det klias lite på överarmarna och när jag kliar så börjar jag nästan flagna. Det ser lite ut som en solbränna som börjat flagna, men bara mycket mycket lite, så jag själv märker av det. Jag har ju varit utomlands och blivit riktigt brun, men utan att bränna mej, så jag antar att torrheten kommer från roa. Vi hade 35° och strålande sol i Prag. Det var ju bara andra veckan med roa. Men jag brände mej inte i alla fall. Utan solskydd. Jag är alles för dålig på att använda solskydd... Oavsett roa eller inte... Jag får smörja läpparna ofta, det är drygt när jag ska pussas. Jag blir så snustorr. Läppsylet används flitigt just nu. Samma sak med lotion, men det borde jag bli bättre på att använda. Ögonen är okej och resten av kroppen med. Jag har märkt att jag haft ont i kroppen någon gång när jag rest mej, jag vet inte om det har med roa eller konstig ställning att göra. Vi får se helt enkelt.
 
Vecka 3 och jag mår bra i alla fall! Hoppas ni mår lika bra som mej där ute i landet :)

Kur 2 - Vecka 2

Så. Då är jag inne på andra veckan. Det betyder att jag har ökat dosen till 20 mg/dag idag. Igår kväll märkte jag av läpparna för första gången. Jag smorde med massa vaselin men ändå var dom torra 5 minuter senare, jag tror att det kom tidigare den här gången än förra året? Annars då? Jag är lite röd i ena ögat. Men jag tror inte att det har något med behandlingen att göra. Det kan komma någon månad in i behandlingen vet jag, förra gången slapp jag. Men mitt röda öga tror jag snarare beror på pollenet ute.
 
Imorn åker jag söderut. Till solen och värmen. Det har lovats 32° och strålande sol under dom dagarna vi ska vara där. Det är Prag jag talar om! En liten miniweekend. Trots roa så hoppas jag på en riktigt fin och solig sommar. Ingen medicin ska hålla mej inne inte!
 
En annan betydande skillnad den här gången mot förra är priset. Priset per kartong. Förra året kostade en kartong runt 700 kr, och i snitt 34 kr/dag med min dosering. Nu var priset 1042 kr/kartong, alltså 71 kr per dag. Det är dyrt. Riktigt dyrt. Men så har vi ju högkostnadsskyddet, som jag skrivit om här under rubriken Vad kostar roa?

Kur 2 - Dag 1

Första kapseln tagen idag! Här gick det undan! Snart slipper jag tvätta håret igen! ;)


Kur 2 - Licensen

 
Så, då var licensen inlämnad på apoteket. Bara att vänta på sms att allt är klart och jag att jag kan hämta ut medicinen. Jag tog proverna i onsdags och fick hem licensen i fredags. Jag tycker det var himla bra jobbat av min läkare som bara jobbar måndag-onsdag. 
 
Jag har aldrig läst igenom den här bloggen som jag skrivit. Jag kanske skulle ta och göra det? Just för att fräscha upp minnet om hur det var och hur det säkert kommer bli... Jag tycker det känns lite som en graviditet. Att jämföra veckorna mellan första och andra gången. Hur det var då.. Och om det är lika nu.. Aja. Det är väl någon vecka kvar innan jag kan börja. Det sura är att IDAG går mitt "gratis läkemedel på recept ut". Så hade jag varit lite tidigare ute med detta så hade jag kunnat påbörjat behandlingen gratis. Eller om jag hade sparat dom kapslarna som blev kvar efter förra kuren, då hade jag också kunnat börja snabbare. Men men. En vecka hit eller dit i slutändan spelar väl mindre roll... Surt ändå på pengarna. Kuren kostar ju en del ändå...
 
När jag bläddrade runt lite i min blogg nu i veckan så såg jag att jag höll på med behandlingen i över 20 veckor förra året. Det är ju hur mycket som helst! Det betyder ju att det kommer vara vinter och mörkt när jag är klar med den här behandlingen. Det lät inte roligt... Om jag nu måste hålla på lika länge om sist. Lika bra att ställa in sej på det.
 
Andra kuren alltså. Läkaren sa att man brukar få samma symtom som första gången. Ni som är inne på andra kuren, eller redan är klara med den, stämde det för er?
 
Ni som är här och läser, är ni återkommande besökare? Hur hittade ni hit? Fanns det någonting ni hade nytta av? Finns det någonting ni saknar?